S.C. COLORTEX MATIC SRL
      
 
DISTRIBUIM MATERIALE DE CONSTRUCTII
 

 

 

LACURI ACRILICE

Descriere:


Lacul pentru lemn este un produs profesional, cu continut scazut de COV, pe baza de rasini acrilice hidrosolubile si aditivi speciali, utilizat pentru decorarea superioara si protectia mobilei sau a pieselor de mobilier, atat de interior, cat si de gradina, realizeaza o pelicula care nu ingalbeneste si lasa lemnul sa respire.
Produsul se remarca printr-o aderenta superioara la suport, o etalare excelenta, dar si rezistenta foarte buna la UV si frecare.
Pelicula rezultata are performante generale superioare, atat de protectie a suportului cat si la posibila actiune a fungilor sau cariilor. De asemeni, se remarca prin rezistenta la patare cu produse ca cerneala, cafea, fructe, etc., dar si la produse alimentare sau chimice generale.

Lacul pe baza de apa incolor semi-lucios, satinat este diluabil in apa, aspectul peliculei dupa uscare este una semi-lucioasa, satinat. Se recomanda 2 straturi pentru lemn, hartie sau carton 1 strat. Uscare rapida la 20 de grade, fara miros. Lacul acrilic se aplica cu pensula sau prin pulverizare.

Consum specific lac pe baza de apa 150 ml:

1 strat: 3 mp

2 straturi: 2 mp

Caracteristici principale:

Lac de mobila de calitate premium
Aderenta foarte buna;
Etalare foarte buna;
Luciu pronuntat;
Timp de uscare redus;
Durabilitate;
Rezistenta la frecare;
Rezistente bune la murdarie;
Rezistenta buna la socuri mecanice;
Spalare si intretinere foarte usoara.

Lac acrilic mat pentru beton si piatra

Descriere:


Lacul acrilic mat este un produs pe baza de rasini si aditivi aplicabil pe suprafete din beton sau piatra. Lacul mat confera suprafetei betonului sau pietrei un aspect mai apropiat de cel natural. Pelicula formata dupa uscare este transparenta, rezistenta la radiatii solare, intemperii si poluanti urbani (gaze de esapament, poluanti industriali gazosi).

Utilizare Lac acrilic mat pentru beton si piatra
Lacul mat poate fi aplicat in forma de livrare sau usor diluat in functie de porozitatea betonului sau pietrei. Suprafata ce urmeaza a fi lacuita trebuie sa fie uscata, desprafuita fara pete de ulei sau alte impuritati. Temperatura de lucru poate fi cuprinsa intre 5 si 35 °C si o umiditate relativa a mediului de pana la 80%. Timpul de uscare este cuprins intre 5 si 8 ore in functie de temperatura, conditii atmosferice, curenti de aer si grosimea peliculei de lac. Se recomanda aplicarea a 1-2 straturi de lac, primul strat fiind mai diluat pentru a usura penetrarea stratului de beton. Lacul poate asigura protectia suprafetelor din beton atat la exterior cat si la interior. Este recomandat pentru trafic usor (pietonal).

Caracteristici:


Uscare la rece 5-8 ore pe strat.
Consum 150-200 g/mp

 

Lac acrilic pe baza de apa

Descriere:

Produsul contine rasini acrilice, aditivi si apa. Pelicula uscata are aspect semimat matasos.

Utilizare:

Se utilizeaza la protectia si decorarea lemnului si betonului la exterior si interior.

Caracteristici:

Uscare la rece Usuca dupa 2-3 ore de la aplicare.
Consum 100-150 g/mp

 

Lac acrilice pentru beton pe baza de solventi

Descriere:


Produs pe baza de rasini acrilice, solventi si aditivi. Dupa uscare formeaza o pelicula transparenta rezistenta la intemperii si radiatii ultraviolete.

Utilizare :


Se utilizeaza la impregnarea suprafetelor din beton normal sau amprentat. Dupa uscare confera suprafetei un aspect semimat sau lucios, rezistenta la apa, bioxid de carbon si UV. Se poate utiliza la interior sau exterior, impiedica prafuirea sau cretarea betonului.

Caracteristici:


Uscare la rece uscare: 2-4 ore pe strat.
Consum consum: 150-200 g/mp

 

^SUS