S.C. COLORTEX MATIC SRL
      
 
DISTRIBUIM MATERIALE DE CONSTRUCTII
 

 

 

VOPSELE ACRILICE

Descriere:

Vopseaua Acrilica este un produs profesional, cu emisii COV sub limitele prevazute international, pe baza de rasini sintetice speciale, cu adaos de aditivi si fileri performanti, cu un spectru foarte larg de aplicatii in: zidarie, lemn, metal, plastic, etc.
Pelicula finala este usor elastica, are o foarte buna aderenta si, mai ales, rezistente deosebite la factorii de mediu. Aceste caracteristici permit utilizarea vopselei pentru majoritatea suporturilor si aplicatiilor de exterior si interior, cu rezultate foarte bune.
Poate fi nuantata de producator in orice culoare de paletar solicitata de beneficiar.Spre deosebire de vopseaua alchidica, o vopsea acrilica are avantajul ca nu se ingalbeneste in timp. Aceasta stabilitate a culorii explica si pretul mai mare al vopselei acrilice. Din categoria vopselelor acrilice face parte si vopseaua lavabila.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
Putere mare de acoperire;
Inhiba aparitia ruginii rapide;
Colorabila in orice nuanta;
Aplicare si intretinere usoara;
Timp de uscare redus;
Rezistenta la fungi si mucegaiuri;
Rezistenta la variatii de temperatura;
Rezistenta la medii alcaline;
Aderenta mare la majoritatea suporturilor.

Vopseaua acrilica poate fi aplicata pe suprafete de lemn, hartie, sticla, ceramica, plastic si este folosita cu succes pentru decorarea diverselor obiecte. De asemenea, gasesti pe piata vopsea acrilica pentru amenajarea interiorului si exteriorului unei case. Inainte de a cumpara o vopsea acrilica, trebuie sa te gandesti pe ce suprafete o vei folosi.

Exista vopsele acrilice potrivite doar pentru interior sau doar pentru exterior, altele destinate pentru decorarea sticlei sau ceramicii si unele care pot fi folosite atat pe lemn cat si pe metal.

O vopsea acrilica poate fi opaca, semi-transparenta sau transparenta, mata sau foarte lucioasa, in functie de preferintele tale.

Rasinile acrilice reactioneaza cu intaritori formand vopsele foarte lucioase si rezistente folosite si pentru vopsirea avioanelor,trenurilor,autobuzelor,etc.

Avantaje:

Vopseaua acrilica este ecologica si nu miroase urat. Are o aplicabilitate usoara si este elastica, proprietate care asigura o intindere uniforma.

O vopsea acrilica poate fi aplicata si peste vopsele vechi, inclusiv peste vopsele alchidice. Aceste vopsele se pot aplica cu pensula, rola sau prin pulverizare cu ajutorul pistolului de vopsit. Curatirea ustensilelor dupa aplicare se face foarte usor, cu apa, imediat dupa utilizare.

Un alt avantaj al acestui tip de vopsea este ca se usuca foarte repede si este rezistenta in timp.

Dezavantaje:

Inainte de aplicarea unei vopsele acrilice, suprafata trebuie curatata si uscata foarte bine. Daca suprafata de vopsit are urme de grasime, pot aparea diverse probleme, urme inestetice sau diferente de nuanta in zona respectiva.

Daca vrei sa aplici o vopsea acrilica pe lemn, suprafetele trebuie slefuite in prealabil cu hartie abraziva cu minim doua tipuri de granulatie si sterse foarte bine de praf. Pentru lemnul expus la exterior este indicat sa aplici o vopsea acrilica in doua straturi.

Pret:

Vopseaua acrilica este destul de ieftina. Pretul unei astfel de vopsele de culoare alba, pentru suprafete de lemn si metal, porneste de la circa 10 RON, pentru o cutie de 750 ml, cu ajutorul careia poti vopsi intr-un singur strat circa 4 mp.

Daca optezi pentru alta nuanta in afara de alb, vei plati cu 1 pana la 4 lei in plus pentru aceeasi cantitate, in functie de intensitatea culorii.

Grund acrilicGrund acrilic transparent, recomandat pentru suprafete cu por deschis, usor de aplicat si slefuit.

^SUS